Pages

divendres, 5 d’agost del 2011

Sant Benet. Macana i Pedráncano

No podia pas esperar més a tornar al Macana... així que ahir amb en Pol i en Marc sortim al migdia de la Plana i cap a Montserrat! Arribem massa d'hora al sector i encara hi toca el sol, així que a descansar una mica i dinar... i cap a escalar!
Marc Giol a Direcció Obligatòria 6a+



Escalfem a direcció obligatòria 6a+ ( totxo Manolito?)i seguidament ja em dirigeixo a montar la Lucky Lluch 7c+ que era el projecte del dia... en Pol per la seva banda puja per la Sesión Contínua per montar i mirar-se la Extrema y Dura 8b... dura duríssima, vaia viote. I arriben en David Holgado i en David de Manresa,, apunt per tibar.
David Holgado a Sorprendente 8a
Amb en Marc ens posem amb la Lucky i avui sí era el dia... l'encadenem els dos! Ell fàcilment al 3r pegue, per cert, i jo canviant la seqüència a dalt, gràcies a un consell d'en David. En Pol es fa amb un 7c+ molt a bloc del veí totxo Manolito Artes Molina?

Amb la feina feta estic també apunt d'emportar-me la Sesión, al segon "pegue" del dia caic a dalt a l'últim pas físic i anant bastant bé, llàstima de no acabar la feina, igual que al 3er però en aquest anava a Cuenca... ja tornarem un altre dia amb en Marc jeje
Jo a la Sesión Contínua 7c


Pol a  Del Josep 8a+

Per acabar passem pel Pedráncano doncs en Pol s'havia quedat amb ganes d'escalar més. Allà es deixa apunt la  Del Josep 8a+,  i perquè son gairebé les 10 i ja estem a les fosques. Recollim i cap a la ciutat que ja és hora. Com mola Sant Benet!!!


11 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats per la Lucky, pero aclarir alguna questio: El tema es que el Vuelo es 8a+ , naturalment sense les pedres que "han crescut" a l entrada i que t estalvies un pas.
La Bugler 8a/b molt facil, la Nyigo 8a+, la entre las cejas 7c+...
La Extrema es 8b , pero molt dur SENSE PEDRES , i amb 8 o 9 ascensions reals , te les puc dir si vols( sense pedre, amb testimonis,sense blog, etc) .
El 7c+ del Manolito es la Paranoies petites , molt bona.
Recentment s'han fet unes conexions molt bones i interesants, pero aixo es unaltra tema...
No crec que molesti el comentari tant com per borrarlo, nomes es info ¡¡¡
Si necesites saber quelcom mes, en lloc de borrar diguem ho i os ajudare.

Lluis Salo ha dit...

Hola anònim!

moltes gràcies per la informació, el tema de la moderació de comentaris és per la mà d'infeliços que circulen avui dia per internet publicant comentaris sense cap tipus d'intenció més que molestar.

El tema dels graus sempre és difícil, el vuelo... bé, primer ho havia publicat amb la barreta però després d'informar-me més la majoria de gent pensava que 8b... així que ho he posat així, però tampoc voldria entrar en una discussió i no sé tampoc si els locals de Sant Benet estan tots d'acord que 8a+ és la cotació adequada. Encara que a mi tampoc m'afecta directament perquè independentment de com estigui cotada la via em queda moooolt per fer-la encara jeje i pel tema de les pedres de l'entrada de la via ja ens ho van comentar també, en qualsevol cas en Pol la va iniciar tal com toca i sense cap pedra a sota, aixecant-se amb el bidit de mà esquerra i el petit monodit.

Gràcies un altre cop pels aclariments, bones escalades ;)

Pol Roca ha dit...

Tot lu que ens has dit ja u sabiem, per començar el vuelo a ciegas en la guia esta de 8b mes igual si hi ha gent que diu que es 8a+, per altra banda la via la vem fer sense pedres i si vols cadem un dia i te la repateixo amb molta ilusió. Havens de començar informet de les coses...

Lluis Salo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lluis Salo ha dit...

Discussions sempre amb respecte, en qualsevol cas Anònim jo no hi donaria més voltes perquè tampoc ve d'aquí, el grau està per què sigui una referència i ja està, l'escalada és per disfrutar ;)

A muerte!

Quiet ha dit...

Anònim:

Les vies no "SÓN", sinó que es "GRADUEN"...

Crec que allà dalt aspectes com els que dius estàn de més...però bé, cadascú que opini com li sembli...parta de sobades les vies seguiràn igual.

PD: Pedres a peu de via??? paflipar...

Jaimito ha dit...

Moltes felicitats Lluis, i també per en Marc. El proxim dia la sessio continua, i el seguent el vuelo a ciegas!!!! Que aixo no pari!!!

Lluis Salo ha dit...

Met!

això, a veure si seguim motivats!!! jeje

A la propera ja t'afegeixes eh bou!!!

a muerteeeee

TRanki ha dit...

Hola Lluís,

Crec que la foto del Pedràncano correspon a la via DEL JOSEP ( més o menys pel que es veu), que és el 8a+. L'error crec que el teniu en el nom.

Hi ha dues vies MARIONETAS del SISTEMA i DEL JOSEP, i les seve combinacions, junt a una entrada directa ( de esquerra a dreta et passo les combinacions, que no surten a la guia), i els graus que vam proposar ja fa anys.

MARIONETAS DEL SISTEMA 8a/a+, sempre ha estat de 8a+, però crec que és més suau que JOSEP. Hi ha qui passat el bloc de entrada pilla l'esperó i hi ha qui no...no ho recordo massa, però no crec sé si varia grau, entre 8a i 8a+.

MARIONETAS DEL JOSEP: Entrar per MARIONETAS del SISTEMA unes tres xapes, fins connectar amb JOSEP, en un canto plà molt gran.
La resta de la via és la del JOSEP. Ës una combinació que uneix les parts més txungues de les dues vies. Surt 8b. És molt guapa i resistent.

DIRECTA DEL JOSEP: És la vai del JOsep però enlloc de entrar pujant pel diedre s'entra quasi des del terra...dues o tres xapes a bloc, i empalmes amb la original ( el lance)...diuen 8b però ufff...megaentrada a bloc, i al apart del Josep original ja té tela...

JOSEP DEL SISTEMA: Fas el lance de la entrada del Josep i te'n vas cap a MARIONETAS. Són les parts més senzilles de JOSEP i de MARIONETAS....surt 8a més o menys. Bonica i atlètica.

DEL JOSEP: puges pel diedre, lance wapo i la resta del Josep. 8a+,a mi em sembla durota.

Excepte al entrada original, les combinacions les vam empalmar cap al maig del 97, em sembla recordar... o potser abans...ni papa...són vies precioses!!!

MARIONETAS del JOSEP la vaig reencadenar fa un parell d'anys, que deien que la entrada estava més txunga...

el 96 un colega va petar un dels primers cantos de la MARIONETAS, i aleshores ja es va endurir...

Pd: per mi la vuelo sempre ha estat 8b, el que passa es que el "dielma" és que alguns la hem fet amb el DARRER PAS tirant a un bolo marró a l'esquerra, i t'estalvies UN bloqueig final...poster així és més suau i d'aquí sortia la polèmica...

FELICITATS PER LA LUCKY, un vión...passeu-vos aquest hivern per l'ELEFANT, hi ha vuitens increïbles, o per el BARBERÀ amb algun 8è i molts SETENS ALTS de pel.lícula!!!

Salut i St Benet, a tibarrrrr!!!

Lluis Salo ha dit...

Ei Tranki!

moltes gràcies per la info, ja està corregit ;) a més m'anirà bé per quan tornem al Pedráncano jejeje

la veritat és que totes les vies del Macana i de st. Benet en general són espectaculars!

M'apunto lo de l'elefant!!!

a muerte!

Jordi* ha dit...

Crec que només per respecte, no caldria ni entrar en qüestió que si el vuelo és 8b o no... va ser la primera ascenció en aquesta dificultat a la península cap a l'any 1986 i amb força rellevància al vell continent...tota una gesta, sens dubte i una gran via. Salut!