Pages

diumenge, 21 de setembre del 2014

Edelrid Dead Point II Review

Tal i com ja vaig comentar en l'entrada anterior, vull aprofitar aquests dies on malauradament no puc explicar què tal han anat les últimes sortides per introduir les novetats que he estat utilitzant aquesta temporada.
Edelrid Dead Point II + alfombrilla. Les dues fotos no estan a escala,
en relació el Crashpad és molt més gran.

Avui introduiré aquest Crashpad, l'Edelrid Dead Point II, el qual m'ha amortiguat les caigudes en les meves últimes sortides a blocar, que si bé han sigut poques, intenses a tope. El primer que crida l'atenció és que no te costures al mig, és a dir està format per una colxoneta única que es pot plegar per transportar. Lo bo és que al eliminar aquest punt disminuïm considerablement el risc de lesions al turmell quan caiem sobre el crash, ja que no hi ha una obertura al mig com passa en els formats per 2 o 3 parts.  L'alfombrilla extra que porta (petita colxoneta apart) ens pot servir, a més de netejar els gats abans d'escalar, per tapar alguna petita disconformitat extra que s'escapi de l'abast del Crashpad.

Els seus 10cm de gruix i espuma de 2 densitats fan que l'amortiguació sigui molt bona. Òbviament si estem escalant un highball necessitarem més protecció, però en caigudes de blocs d'altura normal la meva experiència és que funciona perfectament, o com a mínim, tot lo bé que pot funcionar un crashpad. Personalment mai m'ha agradat la sensació de caure dels blocs a fora, especialment acostumat a les grans colxonetes indoor que amortiguen molt més, però considerant el que tenim disponible al mercat per fer bloc a roca, és de lo millor que he provat. Lo bo és que sense ser massa gruixut, que el faria ja una pedra per moure, la protecció és molt bona.

Suport físic i moral jaja
Fent 140 x 115 cm és un dels més grans del mercat (bastant més del que sembla per les fotos que podeu trobar per internet, aviso). Alhora de plegar resulta algo més incòmode que els que estan dividits ja que s'ha de doblar el material, però amb el sistema de tancament i la flexibilitat del material no ocupa més espai. Crec que el que es guanya en seguretat supera en escreix el que es perd en "comoditat" d'emmagatzematge. Tot i que no és un crashpad molt barat, en la seva lliga la relació qualitat-preu és ajustada. Del que de moment no puc parlar és del desgast, ja que només fa un any que el tinc i encara ha sofert poc per abrasió.

Protecció: 5/5
Comoditat i transport: 3/5
Estètica: 4/5
Pes: 3/5
Polivalència i posada en ús: 4/5

Valoració global: 4/5

Si l'escolliu, segur que serà un punt més alhora d'aconseguir els vostres objectius, i per cert, si a algú li mola fer la migdiada és dels més còmodes que hi ha, aquí ho deixo!

Característiques tècniques:

Medidas: 140 x 115 x 10 cm.
Construcción plegable en una sola pieza.
2 espumas: Alta densidad + espuma de celda abierta.
Exterior de Nylon balístico.
Tirantes, cinturón y Asas de trasporte.
Funda lavable.
Se incluye crashpad sobre Sit Start.
Alfombrillas integradas.
Cremallera perimetral para doblar el crashpad.
Peso: 6000 gr.





1 comentari:

Adrià Padilla ha dit...

Hola! Segurament aquest comentari no ve a cuento, perquè ja fa temps que es va publicar l'entrada, però crec que és interessant per si algú està pensant en pillar un crashpad nou.

Fa uns mesos vaig passar per la tortura d'haver de "triar" i "comprar" un nou crashpad. És una decisió difícil, perquè t'has de gastar calers i sempre vols "lo millor" pel mínim preu.

Només volia comentar que desprès de mirar-me el model que tens tu, vaig decantar-me per l'Edelrid Mantle II. El preu, fins on he pogut veure, és el mateix que el del Dead Point II... uns 190€ +o-. També porta estora extra (que va MOLT bé per cobrir alguna petita zona morta) El motiu de la meva elecció és que el Mantle II el vaig trobar més polivalent. És cert que es parteix per la meitat, i que això pot donar lloc a possibles lesions de turmells. Però jo encara no he conegut ningú que s'hagi fet mal per ficar el peu a la junta. El Mantle II també es pot "allargar" gràcies a una cremallera. Això, que sembla una xorrada, m'ha ajudat molt en alguns moments que he anat a fer traves o coses a poca alçada.

Per lo demés, els dos models són altament recomanables. Els materials són de molt bona qualitat. No es trenquen fàcilment. Estan fets amb kevlar d'alta densitat, el mateix que les armilles antibales.

Dos detalls molt interessants: Es neteja amb molta facilitat. Un drap humit i ho tens com nou en 2 minuts. OJO amb les mides. Com diu el company és un crashpad GRAN. A mi no m'hi cap al maleter del cotxe!!!