Pages

diumenge, 15 de setembre del 2013

Campionat d'Espanya d'Escalada en Bloc 2013: Afterword

Bé recent arribats de Saragossa vaig a comentar unes quantes impressions del  que va ser ahir la competició més important de bloc de l'estat Espanyol... i que enguany es va dur a terme al centre comercial de Puerto Venecia, al costat del nou rocòdrom Dock39.

Dissabte al matí a les 9 tots a la zona d'aïllament ja preparats per la reunió tècnica, entrega de dorsals i samarretes. Primer com sempre surten les noies i posteriorment els nois. A mi em va tocava sortir el número 34 això volia dir esperar unes 4h aproximadament des que sortís la primera noia... la veritat és que posar 60 escaladors en un espai de 15 metres de llarg per 3 d'ample i la majoria al sol perquè tothom escalfi, es relaxi,etc abans de competir no és molt agradable però bueno tothom sap a lo que va i ja és el que s'espera així que res de nou.

El Pilar i una mica de sopar maño

Semi-Finals (classificatòries)

Finalment em toca sortir a competir, el primer bloc consisteix en arrancar d'una gran presa pinçada però prou bona, anar a un volum triangular on li ajuntes mans i despres recollir un bidit romo i una regleta, pujar peus molt amunt al volum, anar a una regleta plana pinçada (Bonus) i d'aquí parar-te a un granet i llançar al Top que era un canto molt bo. Per anar al bonus jo no podia pujar els peus al volum i hi anava gairebé a campus, aquest bloc tot i així m'anava bastant bé i vaig pensar que el faria. 2 cops vaig llançar al Top i en els dos intents se'm va obrir la mà inexplicablement quan ja pensava que ho tenia i em vaig quedar sense un Top que, tot i que encara no ho sabia, m'hagués fet entrar a les finals. Una llàstima.

Al primer bloc, fotos (c) Jordi Roca


El segon bloc era el que tenia més preses, es podia realitzar recte per on era més obvi o bé atravessant una mica per la dreta aprofitant unes quantes preses d'un altre bloc, i tot i que no semblava llògic segur que era molt més fàcil. Després de demanar al jutge un parell de cops si podia fer servir totes les preses ja vaig triar la segona opció al primer intent i no em va costar fer-lo al Flash. Fins i tot vaig poder fer uns quants passos a campus i m'ho vaig passar bastant bé aquí. Aquest era  físic.

Al segon bloc, que el vaig realitzar per "l'escaqueig"...un fallo dels equipadors segurament ja que no hi havia limitacions de preses. Fotos (c) Jordi Roca


Tot i així el tercer bloc era més tècnic i de mantelar a un volum, el vaig llegir malament i no vaig tenir opcions ni de tocar el bonus en cap intent. I el quart bloc tenia un inici de tipus esperó amb unes quantes preses romes pinçades que amb el sol que feia no vaig provar ni amb ganes, per dir-ho clarament no vaig poder aguantar els gats posats durant els 5min que tenia per fer-lo ja que els peus et cremaven de manera bastant exagerada. Tot i així no és excusa perquè l'Àlex va venir darrere meu i el va encadenar així que encara es podia fer.

Jo mateix al tercer boulder, aquí vaig tenir fallo de visualització. Foto (c) Jordi Roca
Foto (c) Jordi Roca
Marco al 3r bloc, foto top30

Una ronda amb dificultat adequada per la competició que es tractava, però penso que es podia haver gestionat millor el tema del sol ja que pels competidors era una mica desagradable sortir a les 13 o 14h al sol a fer blocs de nyapes. Els blocs molt guapos i variats, els equipadors van fer molt bé la seva feina.

Vaig acabar la ronda una mica emprenyat especialment per l'últim bloc que no el vaig lluitar gaire però  alhora content perquè ara ja em cantejo de la majoria de blocs. Això significa que ens anem apropant al nivell que toca i per tant és positiu! Quan van sortir les classificacions va resultar que ho havia fet més que bé, una 12a posició dels (crec) 42 participants a absoluta masculina amb 1Top i 2 bonus ... Dels 8 que es classificaven per finals en Marco va fer una molt bona ronda encadenant els 4 blocs però a partir del 2n classificat ja només hi havien 2 tops. Aquí vaig acabar de comprovar el fallo del primer bloc que m'hagués permès passar a la final, però a les compes és el que passa.

En Pol Roca per la seva banda aconsegueix passar a la final molt merescudament després d'una bona ronda, igual que l'Àlex. Molt bé! 

Finals

Ja com a públic amb en Carlos i en Roger Jiménez, que també va estar a molt poc de poder passar, vaig poder disfrutar i observar bastant.


En noies la Eileen i la Maud van demostrar que eren les que venien més en forma i la primera i segona posició va quedar així, tercera la Teresa Troya. La Marieta no va tenir gaire sort a la final però bueno, a la  pròxima anirà millor!

En nois en Marco i en Nacho van estar per damunt i entre ells es van disputar la 1a i 2a posició sense gaires opcions pels altres. L'Ignasi per la seva banda va aconseguir una meritòria tercera posició després de superar la lesió que el va tenir parat bastant temps a l'inici de temporada, i va demostrar una vegada més la seva habilitat per competir molt bé.

Pol al primer bloc de la final i Carlos Catari visualitzant el 2n
En Pol va finalitzar amb una molt bona 6a posició i atenció que això només acaba de començar per ell.

Podi femení
Podi masculí
Bé ara faltarien algunes fotos, a veure si me n'arriben algunes. Agrair a en Jordi Roca la seva disposició per portar-nos a la competició i ara a pensar en la primera prova de la copa d'Espanya a Reus la setmana vinent!

diumenge, 8 de setembre del 2013

Voluminosis a la PxB. Open en Majúscules

Voluminosis: Coneguda amb aquest nom, es tracta d'un transtorn de les capacitats escalatives produïdes per la presència de grans preses en formes triangulars, esfèriques i tots els tipus de polígons que podeu imaginar, que obliguen a una col·locació adequada per poder tirar amunt. El problema és que la força (només) és sovint insuficient per tal d'anar cap a dalt i hi ha escaladors que ho pateixen més que d'altres...La veritat és que ahir a la PxB va ser un dia d'aquests per mi, i això que a les classificatòries tampoc n'hi havia tants...però els blocs obligaven en molts casos una tècnica depurada. Encara estic visualtizant algun bloc que no li acabo de trobar el mètode...

Després d'una altra setmana dura d'entrenos, dissabte a la tarda vam posar direcció Sabadell, tenint en compte que les classificatòries s'acabaven a les 20h vam pensar que arribant a les cinc o quarts de 6 n'hi hauria suficient...bé només arribar la gentada que hi havia ja demostrava que els organitzadors s'ho havien currat un munt! Ens inscrivim i seguidament a començar. Hi havia un total de 60 blocs per aquesta ronda i 20 puntuaven per passar a finals. Tenint en compte que era open la veritat és que el nivell d'aquests estava bastant alt i en molts s'havia d'apretar. A mi em va costar bastant arrancar amb força, no sé si la calor o la gentada o què però al principi em vaig agobiar una mica i semblava que no pogués apretar. Al cap d'un rato per sort la cosa va començar a funcionar i vaig poder anar fent blocs puntuables.

Acabant de preparar finals, foto (c) Jaume Oliveras
La veritat és que va ser una tarda de lluitar bastant contra el cansament, tampoc vaig tenir massa sort al quedar-me aprop de fer alguns blocs més que al final no es van deixar per poquíssim i potser haguéssin fet variar el resultat. Però el cas és que vaig donar bastant tot el que podia i vaig acabar la ronda satisfet tot i que sabia que no seria suficient per passar a la final. De totes maneres amb el nivell que hi havia és lo que toca, i ahir no em va faltar gaire per haver pogut entrar a finals i això és el que compta. Dels durs vaig acabar amb uns 11 o 12 encadenats, dels 20 proposats, tot i que diria que ningú va poder fer-los tots. En general bastantes regletes d'hombro i peus amunt afavorint la flexibilitat, cosa que no em beneficia massa però cada cop ho porto millor jaja. Diria que vaig finalitzar 9 o 10 pel que em van comentar, i passaven 6, així que toca apretar una mica més. Venga!

Marieta a la final, bona representació dels Bous!!! Gas!
Dels osonencs a destacar un Pol que tot i realitzar blocs físicament molt durs  per escalfar i sense immutar-se  no va tenir el dia i es va quedar just sota el tall de finals, i l'Ivan em va sorprendre un cop més demostrant unes capacitats molt bones, felicitats! Tant en Xitus com en Carlos com l'Arcadi poden fer molt més, vamosss bous!!! I en Pau flotant en la seva línia.

A les finals espectacle i és que l'ocasió s'ho valia, en les noies va destacar la Maud A. essent la única en fer més d'un bloc en aquesta ronda, i pel que fa la absoluta masculina a finals nivelazo i del bo: Marco Jubes, Christian G., Carlos Catari, Ignasi Tarrazona, Olesky G. i l'Hernán, un mexicà fortíssim que no coneixia. Les places de podi van anar per ordre dels 3 primers que he citat, emportant-se un bon premi en metàl·lic!!!

Carlos Catari a muerteee
La veritat és que es van superar amb escreix els 100 participants que volien en aquesta primera edició de l'Open i s'ha de felicitar a tots i cada un dels que van contribuir a muntar-ho perquè va ser una passada! David Belmonte ets una màquina!

I bé aquesta setmana més entreno i a partir de l'altra ja tornem a la rutina! A veure si sol·luciono el problema del genoll que em torna a emprenyar i amb ganes de que arribi la copa i el campionat d'Espanya per apretar a tope!!! Be water my friend...