Pages

diumenge, 30 de setembre del 2012

Diluvi a la Foixarda (Campionat d'Espanya d'escalada en bloc '12)

Durant aquest estiu havia estat pensant algun dia en assistir o no a aquesta competició que es celebraria el dia 29 de Setembre a les instal·lacions del Climbat la foixarda, així que a mesura que s'acostaven les dates s'havia de prendre una decisió i després de veure que el dit xungo no m'impediria apretar vaig inscriure'm  pocs dies abans sense pensar-m'hi massa, així que a esperar el dissabte i a veure què passa per allà!

Quan vam arribar amb en Pol ja plovia, i de fet es passaria tot el dia així, el pronòstic ja ho deia però aquest cop no estàvem pas preocupats doncs la prova es celebra dins un pavelló ben cobert. Just entrar i després de comprovar que estem inscrits, passem cap a la sala on esperarem l'entrega de dorsals i samarretes,etc i on trobem i retrobem a tothom. Per la meva banda només veia màquines per tot arreu, essent campionat nacional  és el normal però no evitava que em preguntés què dimonis estava fent allà al mig... "-Lluís tio on t'has ficat bou??" De totes maneres ja estava fet així que a pensar en positiu!

Després de veure l'ordre de sortida vaig saber que hauria d'estar una bona estona aïllat, primer sortien dones i em tocava sortir 31 de 37 inscrits que érem a masculina així que relax. A les 10 van començar doncs les classificatòries i a esperar... Estirar, xerrar, avorrirte, beure, menjar, penjar-te una mica, estirar-te, escalfar una mica, tornar-te a estirar perquè veus que encara queda 1h perquè surtis i finalment escalfar definitivament és el que més o menys anàvem fent.

La Marieta al primer bloc
fotos: Top30 Facebook
La Berta al 3r bloc
Al final a quarts de 2 diuen el meu nom i al lío! Pel que he pogut sentir veig que els blocs seran durs...però quan vaig veure la cara d'en Pol ja vaig pensar: bueno nano s'haura d'apretar fins i tot per aixecar-te de la colxoneta... i així va ser, per diluvi i tempesta la que ens cauria a alguns (bastants) a la classificatòria...jeje. Sona el piiiip i tinc 4 minuts per fer el primer bloc, me'l miro i l'entenc ràpidament però el volum del segon pas està sobadíssim i se'm va escapant un cop i altre... així que ara tinc 4' de descans abans de donar-li al segon bloc. Al costat l'Àlex em mira rient i em diu "Vas a flipar con el segundo". Aquí ja no sé què esperar-me i quan sona el xiulet i em toca veig un pepino de bloc que penso "...sisi, i tant" Comença amb una trave de compressió cap a l'esquerra i després passos físics als volums. En el millor pegue vaig aconseguir fer la trave i arribar al volum de sota el bonus però se'm va escapar així que a la colxoneta i a descansar pel següent.

Nacho Sánchez - primer bloc
Fotos: Facebook top30
Ignasi Tarrazona - segon bloc
El tercer bloc em va agradar molt ja només veure'l, semblava més físic i recte amunt sense entrebancs així que li vaig donar amb ganes, vaig pillar bé el bonus però d'aquí s'havia de pujar un taló al volum del costat i juntar mans a la pinça, recolocar bé i anar amb ganes al volum triangular on s'havia de tornar a juntar per tirar amunt, si aconseguies això hi havien moltes possibilitats ja d'encadene. Em va faltar una mica de potència per aguantar al volum, se m'escapava la mà...

Bruno Macías - 3r bloc
Arribo al 4t bloc i veig que en Jaume és l'àrbit d'aquest, penso "Jaume diga'm el mètode plisss" jaja bé ell com sempre " Tot es 6a bou, flotant". El principi era de creure-t'ho, sorties amb mans i peus en un volum i havies de fer un llançament a un canto romo però bastant gran que es podia pinçar bé amb la mà dreta... m'hi vaig poder quedar un cop i d'aquí a pillar el bonus era fàcil, després ajuntaves mans amb un taló a la presa on llançaves i havies de fer un pas força dinàmic a un volum on quedar-t'hi era força complicat...d'aquí ja no vaig poder passar. L'últim bloc tenia un segon volum igual que el del primer i amb el tacte que tenia quan vaig arribar jo era molt difícil no patinar.

Marco Jubes - 4t bloc
Carlos Catari - 5è bloc
Després de veure els resultats, vaig finalitzar 22è, tenint en compte el que vaig fer encara va estar prou bé. Com sempre en aquestes compes la clau està en saber competir, això és llegir ràpid els blocs i donar-li els pegues justos, ni més ni menys. Personalment 4 minuts em semblaven massa pocs doncs eren blocs  llargs i un cop et cansaves no hi havia recuperació possible, ara bé vaig marxar prou satisfet perquè tot i que no vaig fer ni un sol Top encara em vaig moure i no vaig veure el nivell massa lluny. Amb en Pol vam marxar després de veure sortir les llistes així que no vaig poder veure la finals, que van guanyar en Nacho i la Eileen, felicitats!

Classificació de la final femenina

Classificació de la final masculina
He de dir que els blocs em van semblar una passada, molt bons i amb moviments molt variats, em quedaven  una mica grans pel temps que teníem però tot i així vaig poder disfrutar mentre vaig ser allà  així que a veure si seguim progressant per passar-ho encara millor en pròximes edicions! I ara a descansar una mica  i fer la posada a punt per arribar el millor possible a Reus el cap de setmana vinent, última prova de la copa catalana de bloc d'aquest any!



dimarts, 25 de setembre del 2012

Repetint a Sabadell

Sembla que últimament li he agafat afecte a la 4ta posició, doncs porto les tres últimes proves de copa catalana ( la més llunyana de corda, al juliol) quedant classificat a un passet del podi... el millor és que poc a poc vaig millorant, a veure si seguim així!

Ara bé, a Sabadell les coses no van anar com esperava, ni millor ni pitjor, sinó diferents... pel que fa a les classificatòries vaig sortir més ben escalfat que de costum però amb el cap a un altre lloc, així que no va ser una ronda massa encertada. Al primer bloc un fallo penós al primer pas em va fer caure, així que vaig haver de realitzar-lo al 2n intent, el mateix que va passar amb el 2n que vaig anar a provar. Un cop fets aquests 2 encara vaig estar aprop de fer-ne un altre però el penúltim pas em tirava un i altre cop, la veritat és que en general eren moviments molt regletosos i amb la mà esquerra que no em permet arquejar ho noto bastant, però per ara és el que hi ha. Així que passo a la final (en última posició com la setmana passada), juntament amb els osonencs ( Carlos i Pol Roca)... 

1- Àlex Granados 2- Pol Roca 3- David Belmonte
Després de caminar una mica per allà i veure alguna final d'altres categories,  anem a fer uns bocates i a mi no se m'acudeix res més que tragar a fondu just abans de competir... Després del primer pegue pillo una inflada descomunal, entre no haver escalfat perquè la zona d'aïllament estava ja tancada abans del nostre horari de finals i l'atracada que portava...bueno almenys no hi havia perill de quedar-se sense fuel però per la pròxima entre poc i massa. Al final resolc dos blocs en 3 i 2 intents respectivament i estic a punt de fer-ne un altre que m'hagués portat al podi... però bé, és el que hi ha, si t'infles en una compe en rondes de 30min estàs fora... així que mentre reposava mirava com  l'Àlex i en Pol  lluitaven pel títol, que es va decantar a favor del primer per una qüestió d'intents.

Finalitzo doncs en 4ta posició i ara a veure si aquest finde puc anar a la foixarda a apretar!!!

Carlos provant Tsunami 8b
PD: diumenge anem a Sadernes amb els bous d'hostalets, en Marc i en Pau, i en Carlos. Ells 2 es fan amb un La Generacio de l'Odi 7c+ i proven la Tsunami 8b amb en Carlos(en Pau esta a puntíssim de fer-la al 2n), jo cato el 7c+ i la Game Over 8a/+ però efectivament, estic over... així que me'n vaig a acabar el dia a un 7b que faig al 2n intent, però m'equivoco arquejant un parell de regles amb mà esquerra i aquesta setmana hauré de veure què puc fer... de moment avui repòs obligat.

dilluns, 17 de setembre del 2012

Copa Catalana de Bloc '12: Alpicat

Des del campionat de catalunya fet a la Salle a l'Abril, la copa catalana de bloc va tenir una aturada fins aquest dissabte passat, data fixada per tornar a arrancar. Aquest cop la competició va tenir lloc a Alpicat, a les afores de Lleida i aprofitant l'estructura municipal, que va resultar ser prou bona per fer una competició amb blocs que em van agradar molt. 

A nivell de sensacions la veritat és que no venia massa convençut, la setmana passada al desploma't no vaig ser capaç de trobar les forces i aquesta útlima setmana d'entrenos havia estat ja millor però sense punch en moviments molt físics. Després de formalitzar inscripcions i dinar anem tota la panda a aïllarnos, a nosaltres ens toca sortir últims i sembla que en tindrem per rato... al final a quarts de cinc sortim a fer les classificatòries on la calor i un escalfament insuficient crec que van determinar la meva mala actuació. Només vaig ser capaç de fer un dels cinc blocs proposats i a l'acabament amb una petada que no sabia pas què passava, ara bé, al ser pocs participants va ser suficient per passar a la final.

Visualitzant un bloc a la final
Fotos: Núria Serra

Apretant
Així que break, bocata, relax i a aïllar-nos un altre cop, cap al vespre ens tornen a cridar i és hora de la ronda definitiva. Vaig començar millor que a l'altra ronda i després de provar el bloc més dur per veure que no podria amb ell vaig realitzar-ne un altre al primer pegue, això em va animar una mica i cap a provar el de volums a la placa que tampoc semblava massa complicat... amb en Pol vam estar caient a l'últim pas unes quantes vegades més del que seria recomanable ( jo bastantes més) per no pillar  agulletes  al tríceps, el cas és que al final vaig aconseguir encadenar-lo pocs minuts abans del tancament de la ronda. Encara vaig poder provar els altres 2 blocs però ja no hi havia temps.

Volums a la placa, world cup style

El pas que se'm va atravessar
Al final vaig quedar en 4ta posició i per molt poc fora del podi, està clar que tant l'Àlex ( que va guanyar sòlidament encadenant-ho  tot) com en Pol (2n) tenien un pinyó més però crec que en el meu cas moltes vegades és més un problema de cap i d'anar amb confiança que no de foça el que fa que no rendeixi del tot. I bé al acabar la compe vam haber de marxar ràpidament sense despedides ni podis... Des d'aquí he de felicitar a tothom que va col·laborar en l'organització i menció especial als equipadors ja que els blocs em van semblar molt bons!!! Anirem millorant, de moment ens veiem dissabte a Sabadell, i a seguir entrenant ara ja altre cop amb la uni... mare meva com ha passat de ràpid l'estiu :-o!

dilluns, 10 de setembre del 2012

Desploma't 2012: Impressions

Poc després d'arribar d'aquest macroevent festiu d'escalada vaig a desgranar una mica el que ha donat de si aquesta edició 2012. Abans de res vull felicitar a tots els que ho han fet possible, començant per Gàrgola i la seva estructura es-PeC-tA-cu-LAr i seguint per les marques que van apostar  pel projecte, i quan dic marques parlo evidentment de les persones que hi ha al darrere, doncs en un esport com el nostre i en aquests dies que corren no és fàcil volcar-se com ho han fet tots ells, garantitzant la presència de competicions d'aquest caire i qualitat.

Calor i blocs
Tots participants vam disfrutar de 10 a 18 30h de 50 blocs per a la ocasió, per a tots els públics, edats i nivells. Aquest cop la tònica general en els blocs durs eren passos físics i llargs, algun dinàmic i en general presa bastant agraïda i de qualitat, amb algun bloc més tècnic i de col·locació. Personalment m'haurien d'haver anat bé aquest tipus de blocs doncs eren bastant del meu estil, així que vaig començar animat, però al cap de poc vaig veure que m'havia deixat la força a casa, o perduda en algun lloc? El cas és que anava bé de dits però el braç no manxava ni a la de tres,  passos que els visualitzava fàcilment no hi havia manera d'arribar-hi un cop en situació, i havia d'anar dinàmic a tot arreu perquè el bloqueig el tenia a can ves-a-saber-on. Aquest cop a en Carlos tampoc li va sortir una bona competició tenint en compte que en teoria arribava bé, i l'Arcadi venia per primera vegada i va disfrutar i es va motivar, tot i així tampoc va poder emplear-se a fons. En Pol per la seva banda després d'una setmana mig malalt i sense escalar va tornar a fer una actuació suficient, fent els blocs durs que volia quan es motivava que li van servir per anar a una final amb molt de nivell. 

I bé, la gran expectació que teníem tots quan va arribar l'hora de les finals es va esfumar al cap de poc d'haver començat la femenina, doncs la pluja va fer acte de presència.

Abans de l'inici de les finals
Les finals es van dur a terme diumenge, jo ja no hi era present però els podis han quedat així:

1- Berta Martín -- Carlos Catari
3- Andrea Cartas -- Christian G.

Les classificacions completes ja sortiran més endavant. Per acabar m'agradaria comentar un parell d'aspectes, el primer és que crec ajustant una mica els horaris de l'open es poden evitar problemes per la pluja com els de dissabte, per exemple si es fa l'open de 10h a 16h és temps de sobres per classificatòries i les finals poden començar a les 18h i acabar-se molt més d'hora. L'altre aspecte és el tema dels jutges per un Open amb molta participació, el fet d'haver de controlar cartilla a cada intent durant tot el dia es fa pesat per al participant i alhora per al jutge. Crec que tots sabem més o menys el que pot fer un o altre i la gent és bastant honesta en aquest sentit, no et marcaràs 10 blocs per anar a la final si veus que no els pots fer, doncs després no et mouràs. Un altre tema és el de control·lar intents, està clar que això és impossible sense algú que ho miri des de fora, però no crec que hi haguessin masses empats, evidentment és només una opinió i segur que si es va fer així és perquè l'organització en tenia els seus motius.

Per la meva part ara a tornar a tope després d'una setmana on només vaig poder entrenar un dia  per un problema a l'espatlla dreta, que sembla ser que ja està sol·lucionat doncs el dissabte ja no em vaig notar res (merci Fèlix!). Veeeeeeeenga!!!

dimarts, 4 de setembre del 2012

Desploma't 2012 preview

Bé doncs, està apunt d'arribar un dels caps de setmana més fanàtics de l'estiu amb la segona edició del Desploma't, ja l'any passat va ser tot un èxit i aquest any de ben segur que estarà a l'altura de les expectatives, que són moltes!!!

Cartell 2012
Gárgola ha apostat fort i portarà al igual que al Mxtrem la nova estructura de competició, juntament amb els rotoblocs,etc que amb tots els organitzadors i personal col·laborador faran segur un dia de festa de l'escalada.


Promo Desplomat 2012 from mapi films on Vimeo.

Així doncs, ja ho sabeu, cita ineludible i amb raó, ens veiem allà fanàtics!!! I pels més fiesteros, a la nit diuen que hi ha PARTY de les que són per recordar... Vinga bous!!!